Räkan Rut

Vattenverkstadens Räkan Rut-koncept kan användas på lite olika sätt beroende på önskemål, behov och förutsättningar.

Vi har genomfört ett antal större projekt inom konceptet ”Räkan Rut” i Malmö, Trelleborg och Simrishamn. I projekten utvecklades en pedagogisk modell för att på ett fantasifullt sätt lära de minsta barnen om djuren i Östersjön genom upplevelser, drama, skapande och musik.

Vi skräddarsyr även eventaktiviteter för familjer och och inspirationsdagar för pedagoger i och vid vattnet med hjälp av Räkan Rut och hennes vänner. Drama- och marinpedagogik, upplevelse, rörelse, samarbete, lek och lustfyllt lärande i ett!

Läs mer om inspirationsdag för pedagoger här

Boken

Följ med Räkan Rut på ett spännande äventyr på havets botten. I boken ”Vem vill leka med Räkan Rut?” får ni lära känna hennes roliga och lite knasiga vänner. Illustration och layout har Maria Nilsson skapat och berättare/författare är vår egen Emma Hansson Löfgren

Vill du köpa boken? Läs mer här

Havsbandet

Musikföreställningen med Havsbandet har sitt ursprung i boken ”Vem vill Leka med Räkan Rut?” med syfte att på ett fantasifullt sätt lära de minsta barnen fakta om de djuren som lever i havet.

Musik och text är skapad av Olof Löfgren och med låtar så som Ålen Åke, Manetmambo och Räkan Ruts reggae svänger det riktigt ordentligt!

Här kan du se ett litet smakprov från Havsbandets konserter:

Vill du att Havsbandet kommer på besök hos er? Hör av dig till Olof Löfgren eller till info@vattenverkstaden.se

Musiken

Här kan du höra ett smakprov av låtarna om karaktärerna på havets botten.

På Spotify hittar du alla låtar i sin helhet: