Räkan Rut


Vattenverkstadens Räkan Rut-koncept för förskolan kan användas på lite olika sätt beroende på önskemål, behov och förutsättningar. Är det något som låter intressant för din stadsdel, kommun eller skola? Hör gärna av dig så berättar vi mer: info@vattenverkstaden.se

Boken

I maj 2012 släpptes boken Vem vill leka med Räkan Rut? tillsammans med CD-skivan med låtar specialskrivna, av Olof Löfgren, till djuren i sagan. Illustration och layout har Maria Nilsson skapat och berättare/författare är vår egen Emma Hansson Löfgren.

räkanrut

”Följ med Räkan Rut på ett spännande äventyr på havets botten. Här får ni lära känna hennes roliga och lite knasiga vänner, men kommer Räkan Rut hitta någon att leka med?”

 

Här är ett litet smakprov från skivan:

Projekt

Vi har genomfört en del större projekt inom konceptet ”Räkan Rut” i Malmö, Trelleborg och Simrishamn. I projekten utvecklades en pedagogisk modell för att på ett fantasifullt sätt lära de minsta barnen om djuren i Östersjön genom upplevelser, drama, skapande och musik.

Musikföreställningen om Räkan Rut

Sugen på en svängig konsert med låtar om Räkan Rut och hennes vänner i Öresund! Här kan du läsa mer om Räkan Rut och havsbandet

 Sagostigen

Tack vare medel från Malmö Förskönings- och Planteringsförening kunde Vattenverkstaden 2015 utveckla och bygga en interaktiv sagostig som är konstnärlig, lärorik, rolig och tillgänglig för alla. Stigen är portabel och introduceras med en skulptur av huvudkaraktären Räkan Rut.